Veelgestelde vragen over EndWarts

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over EndWarts.

  • Is er met de naamsverandering (van WratX naar EndWarts) nog meer veranderd aan het product?

    Nee, enkel de naam is gewijzigd. De ingrediënten, prijs en werking van het product zijn hetzelfde gebleven.

  • Heette EndWarts voorheen WratX?

    EndWarts heette voorheen inderdaad WratX. Per februari 2017 is de naam WratX veranderd in EndWarts. Meda Pharma heeft hiertoe besloten om de productnaam wereldwijd te uniformiseren. De ingrediënten, inhoud en prijs blijven ongewijzigd.

  • Mag EndWarts bij alle soorten wratten worden gebruikt?

    EndWarts mag gebruikt worden bij wratten op handen, voeten, ellebogen en knieën. EndWarts mag niet worden gebruikt bij genitale- of gezichtswratten.

  • Wat zijn de ingrediënten in EndWarts?

    Mierenzuur, water, glycerol en citroenolie.

    Mierenzuur is een organisch zuur dat op boterzuur en azijnzuur lijkt. Het is identiek aan natuurlijk mierenzuur en het is biologisch afbreekbaar. Omdat mierenzuur bijtend is, dien je het product zeer voorzichtig te gebruiken. De behandeling van kinderen moet altijd door de ouders worden uitgevoerd. Houd tijdens de behandeling het flesje niet in de hand. Zet het op een wastafel of vergelijkbare ondergrond zodat er geen beschadiging van uw huid, geverfde oppervlakken of textiel kan optreden mocht het flesje omvallen. Plaats de schroefdop na gebruik goed terug.

  • Hoe werkt EndWarts?

    EndWarts helpt het lichaam om de wratten uit te drogen, zodat ze worden afgestoten zonder littekens te vormen. EndWarts bevat een kleurloze vloeistof die je regelmatig – eenmaal per week –op de wrat aanbrengt. Je kunt de behandeling bevorderen door tussen de behandelingen door droge huidschilfers te verwijderen. EndWarts laat bij correct gebruik geen littekens op de huid achter en kleeft niet. Je mag de behandeling niet combineren met andere behandelingen bij wratten.

  • Hoe vaak moet ik EndWarts gebruiken?

    Breng eenmaal per week EndWarts aan voor het beste resultaat. Om wratten op dunne huid te behandelen, kan een kleinere hoeveelheid oplossing soms volstaan. Veeg het teveel af aan een papieren zakdoekje voor je EndWarts aanbrengt. Behandel dit soort wratten minder vaak, bijvoorbeeld om de twee of drie weken. Een oude of een grote wrat bij volwassenen mag na vier of vijf toepassingen om de vijf dagen worden behandeld, op voorwaarde dat de huid niet geïrriteerd is. Gebruik niet te veel van het product! De behandeling zal niet sneller werken en de huid zou geïrriteerd en overgevoelig kunnen worden. Lees hier meer over de gebruiksinstructies van Endwarts.

  • Mag ik een pleister dragen als ik EndWarts gebruik?

    Nee, gebruik geen pleister. De pleister zou de wrat pijnlijk kunnen maken of de huid kunnen beschadigen.

  • Zal EndWarts mijn wratten doen verdwijnen?

    Ja, de meeste wratten verdwijnen. Studies over mierenzuur tonen aan dat 92% van de wratten na maximaal 12 behandelingen verdwijnen, met een gemiddelde van vijf behandelingen. Tien jaar ervaring bevestigt dat resultaat. 

    Een verzwakt immuunsysteem en sommige geneesmiddelen kunnen het resultaat echter beïnvloeden.

  • Hoe lang zal het duren voor de wratten verdwijnen?

    Dat verschilt, maar de meeste wratten verdwijnen na vijf tot vijftien behandelingen (één behandeling per week). Soms kan het sneller gaan, soms kan het langer duren. 

    Je moet de behandeling volhouden tot de wrat volledig verdwenen is. In de wrat mogen geen zwarte stipjes (bloedvaatjes) zichtbaar zijn. Wratten worden veroorzaakt door virussen – er bestaan veel verschillende soorten en de vereiste duur van de behandeling kan afhangen van het type van de wrat, de plaats op het lichaam en hoe lang ze al aanwezig is. Wratjes bij kinderen zijn meestal gemakkelijker te verwijderen. 

    Een verpakking volstaat voor ongeveer 30 behandelingen. Dat is genoeg om één tot vijf wratten te behandelen.

  • Mag EndWarts bij jonge kinderen worden gebruikt?

    Het product is geschikt voor jonge kinderen. Raadpleeg echter een arts of apotheker voor je jonge kinderen behandelt. Lees hier meer over de behandeling van wratten bij kinderen onder vier jaar. Het is van het grootste belang dat je slechts een heel kleine hoeveelheid EndWarts gebruikt, niet vaker dan eenmaal per week. Het is belangrijk dat de aanbevolen dosis niet wordt overschreden – dat is niet nodig omdat het product zijn werk doet. Als je kind op de vingers zuigt, kan je het beste zijn of haar handen onmiddellijk even wassen na het aanstippen.

  • Mogen zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met diabetes EndWarts gebruiken?

    Er zijn geen risico’s in verband met zwangerschap en borstvoeding bekend. Mensen met diabetes mogen EndWarts alleen gebruiken op gezonde huid die niet aangetast is door aan diabetes gerelateerde aandoeningen. Wees voorzichtig. Gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Raadpleeg in het geval van complicaties altijd een arts/verpleegkundige of voetverzorger.

  • Doet het gebruik van EndWarts pijn?

    Nee, niet als het juist wordt gebruikt. Daarom is EndWarts ook geschikt voor kinderen. De wrat kan soms een beetje prikken. Als dat ongemak veroorzaakt, breng dan wat koud water op de wrat aan. Gebruik geen extra oplossing tot het tijd is voor de volgende behandeling. EndWarts bevat een bijtend zuur en mag dus niet op geïrriteerde of gebarsten/pijnlijke huid worden gebruikt, want dan kan het prikken. Het overschrijden van de aanbevolen dosis kan eveneens ongemak veroorzaken. Stop in dat geval gedurende een of twee weken met de behandeling, zodat de huid zich kan herstellen. Als een wrat gevoelig is, verwijder je het buitenste huidlaagje, dat zal de druk verlichten.

Veelgestelde vragen over wratten

Heb je een vraag over wratten? Bekijk de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

WratX heet vanaf nu EndWarts