EndWarts bij kinderen onder 4 jaar

EndWarts is een doeltreffende wrattenbehandeling die gebruikt kan worden voor het hele gezin, ook bij kinderen.

EndWarts is een doeltreffende wrattenbehandeling die gebruikt kan worden voor het hele gezin, ook bij kinderen.
Raadpleeg altijd een huisarts of kinderarts als je een kind jonger dan 4 jaar wilt behandelen met EndWarts. Gewone wratten kunnen namelijk verward worden met andere vaak voorkomende virusinfecties, zoals bijvoorbeeld waterwratten. Het product moet bij kinderen altijd aangebracht worden door een volwassene. EndWarts is een bijtende oplossing waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Voor de behandeling raden wij aan de gebruiksaanwijzing aandachtig door te lezen. 

Volg deze stappen:

  • Wratbehandeling met EndWarts: stap 1

    1. Laat het overschot aan vloeistof uitlekken aan de binnenkant van het flesje. Wrijf de wrat tweemaal gedurende één seconde in met het kwastje dat in de schroefdop zit bevestigd. Kinderen hebben een zachte, dunne huid. Het is daarom belangrijk een zeer kleine hoeveelheid EndWarts te gebruiken bij kinderen onder de 4 jaar. Eén keer dopen in de oplossing is voldoende voor een aantal wratten. 

  • Wratbehandeling met EndWarts: stap 2

    2. Het wattenstaafje moet net vochtig zijn.

  • Wratbehandeling met EndWarts: stap 3

    3. Herhaal dit 1-2 keer. Zorg ervoor dat de omringende huid niet wordt aangeraakt.

Extra advies

De behandeling hoeft niet vaak herhaald te worden, om de twee of drie weken is voldoende. Doorgaans verdwijnen wratten bij kinderen na 2-3 behandelingen.

Belangrijk: mierenzuur dringt onmiddellijk in de huid. Als het kind de neiging heeft zijn/haar vinger(s) in de mond te steken, dan mogen de handen na de behandeling met mierenzuur gewassen worden. 

Als de behandeling een brandend of prikkend gevoel veroorzaakt, spoel de wrat dan af met water. De oplossing is al geabsorbeerd. 

Hoe gebruik je EndWarts?

Met EndWarts behandel je een wrat slechts één keer per week totdat deze is verdwenen.

WratX heet vanaf nu EndWarts