Mierenzuur bij wratten

Heb je inmiddels al meerdere wrattenbehandelingen geprobeerd zonder enig resultaat? Dan ben je niet de enige. Wratten kunnen hardnekkig zijn en hebben de neiging om weer terug te keren.

Er bestaat een doeltreffende manier om wratten te verwijderen. Mierenzuur is relatief nieuw en hiermee kan je een wrat verwijderen. Mierenzuur is te koop bij de adviesdrogist en apotheek. Het verwijdert negen op de tien wratten door deze van binnen uit te drogen. Het is een bijtend zuur, dus neem daarom de nodige voorzorgsmaatregelen.

Mierenzuur om wratten te verwijderen

Wratten en voetwratten kunnen erg gênant en vervelend zijn. Bovendien zijn wratten erg besmettelijk. Om te voorkomen dat ze zich verspreiden naar andere lichaamsdelen of andere mensen, is het aan te raden nieuwe wratten onmiddellijk te behandelen. Mierenzuur is een biologisch afbreekbare organische verbinding om wratten op handen, voeten, ellebogen en knieën te behandelen. De oplossing dient eenmaal per week met een speciaal wattenstaafje te worden aangebracht. Het product trekt onmiddellijk in de wrat en droogt deze van binnen uit. Na verloop van tijd zal het lichaam de wrat zachtjes afstoten. Indien mierenzuur correct gebruikt wordt, veroorzaakt het geen littekens of infecties.

Feiten over mierenzuur

Door een mierenhoop te verstoren, kan mierenzuur verkregen worden. De mieren stoten het mierenzuur uit als onderdeel van hun afweersystseem. Als je een wondje op je hand hebt en je komt in de buurt van een mierenhoop, dan kan de wond een sterk, branderig gevoel krijgen. Mierenzuur is ook te vinden in een zeer hoge concentratie brandnetel.

Mierenzuur kent verschillende toepassingen. Zo wordt de stof gebruikt bij de productie van insuline, in verzachtende en anti-jeuk bodyproducten en in behandelingen bij reuma voor het verlichten van de ontsteking en gewrichtspijn. Mierenzuur kan ook worden gebruikt als conserveermiddel of zuurteregelaar.

Wie mag mierenzuur gebruiken?

Vrij verkochte middelen, zoals mierenzuur, worden meestal aanbevolen als eerste stap bij de behandeling van wratten.  Mierenzuur is gemakkelijk aan te brengen. Het is geschikt voor de meeste mensen, ook voor jonge kinderen met wratten. Mierenzuur mag ook gebruikt worden door mensen met diabetes en door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Neem wel extra voorzorgsmaatregelen. Het is een uitstekende keuze als er meerdere wratten tegelijkertijd behandeld moeten worden.

Veelgestelde vragen over wratten

Heb je een vraag over wratten? Bekijk de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

WratX heet vanaf nu EndWarts