Natuurlijke huismiddeltjes bij wratten

Natuurlijke huismiddeltjes bij wratten hebben veel aanhangers.

Tape om wratten te verwijderen

Tape is een veelgebruikt huismiddeltje bij wratten. Meestal wordt de wrat of voetwrat gedurende ongeveer zes dagen met een stukje tape bedekt. Daarna wordt de tape verwijderd, de wrat geweekt en het dode weefsel met een puimsteen of kartonnen nagelvijltje weggevijld. Dat proces wordt herhaald tot de wrat verdwenen is, wat tot twee maanden kan duren.

Andere natuurlijke huismiddeltjes

Naast tape zijn er nog allerlei andere natuurlijke huismiddeltjes bij wratten, zoals:

  • Appelazijn. Appelazijn is één van de populairste huismiddeltjes bij wratten. Het wordt op verschillende manieren gebruikt. Een veel gebruikte methode is het doordrenken van een wattenbolletje met appelazijn, het op de wrat aanbrengen en met een pleister vastmaken. Dat wordt twee keer peer dag herhaald tot de wrat loskomt.
  • Bananenschillen. Men legt stukjes bananenschil met de vlezige kant naar onderen op de wrat en maakt ze vast met pleister. De bananenschil mag gedurende een nacht of vierentwintig uur lang op de wrat blijven, maar moet elke dag worden ververst.
  • Knoflook. Vers gesneden stukjes knoflook worden in de wrat gewreven om ze met het sap van de knoflook te bedekken. Daarna worden de stukjes knoflook met het snijvlak naar onderen op de wrat gelegd en met pleister bedekt. Elke nacht aanbrengen en ’s ochtends verwijderen. Tot drie weken lang herhalen.
  • Planten en essentiële oliën. Citroenolie en theeboomolie worden soms als huismiddel bij wratten gebruikt. Een ander kruidenmiddel is podophyllum, een giftig plantenextract dat het wrattenweefsel zou doden. Podophyllum mag niet worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Thuisbehandeling versus huismiddeltjes bij wratten

Een oplossing die bij negen op de tien wratten doeltreffend is gebleken, is mierenzuur. Dit is een biologisch afbreekbare organische verbinding die wratten op de handen, voeten, ellebogen en knieën verwijdert. EndWarts bevat mierenzuur en is gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft het slechts één keer per week aan te brengen. Het product trekt onmiddellijk in de wrat en droogt deze van binnen uit. Indien mierenzuur correct gebruikt wordt, veroorzaakt het geen littekens of infecties. Wratten die zijn behandeld met EndWarts verdwijnen meestal na 5 tot 15 behandelingen.
> Lees hier meer over de behandeling van wratten met Endwarts.

Veelgestelde vragen over wratten

Heb je een vraag over wratten? Bekijk de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.

WratX heet vanaf nu EndWarts